Aprèn a planejar la teva setmana en 5 passos

Planeja la teva setmana en 5 senzills passos!
Planeja la teva setmana en 5 senzills passos!

Procrastinació. Sembla un embarbussament, però s’ha convertit en una de les paraules de moda en la societat moderna, a causa de les dificultats per tirar endavant la llarguíssima llista de tasques que tots i totes tenim. Per això volem donar-te uns consells per a poder arribar als teus objectius personals.

Per a ajudar-te a gestionar millor el teu temps i avançar en aquests objectius, et proposem que cada dissabte o diumenge dediquis uns pocs minuts a planejar la teva setmana seguint uns senzills passos.

1) Allò imprescindible

Pots apuntar-ho a una agenda tradicional o alguna app per a smartphone, però el primer és decidir i deixar constància de què és el que necessites fer aquesta setmana sí o sí. Potser algunes d’aquestes tasques tenen a veure amb el treball o gestions avorrides, però també poden consistir a planejar un dia de cuina en família, la teva sessió de ioga… el que sigui que tingui la màxima prioritat per a tu en aquest moment. Si decideixes què és el més important per a tu i ho escrius primer a l’agenda, t’assegures que li dedicaràs temps i, alhora, podràs veure de manera clara quant temps et queda per a tota la resta.

la_teva_setmana_en_5_passos

Un truc pot ser planejar les tasques que menys et vinguin de gust per al dilluns. Demanar una cita al dentista, dur el cotxe al mecànic o fer aquella trucada tan difícil… El dilluns acostuma a ser el pitjor dia de la setmana, així que no corres el risc d’arruïnar-lo! A més, lliurar-te d’aquestes tasques més desagradables et donarà un sentiment de satisfacció que durarà tota la setmana.

2) El més important

A continuació, entre la resta de tasques pendents que encara queden a la teva llista, preveu un temps determinat per a realitzar les més importants. I quines són? Molt senzill, les que et fan sentir millor quan les completes i acosten més als teus objectius a llarg termini. Potser no són les tasques més difícils ni les més urgents, però fan que els teus objectius vitals avancin.

la_teva_setmana_en_5_passos

3) El temps de son i descans

És el primer que acostumen a oblidar quan estem ocupats, però hauria de ser un dels imprescindibles de la nostra agenda, perquè la relaxació és essencial per a sentir-nos bé i poder aprofitar el dia. Pots començar planejant a quina hora aniràs al llit i, fins i tot, una hora de desconnexió del mòbil fins a l’endemà.

4) Tota la resta

Segur que en una sola setmana no podràs realitzar totes les teves tasques pendents, així que evita sobrecarregar la teva agenda. Menys és més. Sempre és millor crear un planning setmanal simple que puguis complir, en lloc d’un excessiu que et sobrepassi. Si des del principi saps que no podràs abastar-ho tot, aquest pla no et serà d’ajuda. No tinguis por d’eliminar algunes de les tasques menys importants. Pot semblar poc productiu, però és important que els objectius siguin realistes.

la_teva_setmana_en_5_passos

5) No t’atabalis

No deixis que la falta de motivació t’allunyi dels teus objectius. El més probable és que sovint no et vingui de gust seguir el planning, però fer-ho millorarà la teva confiança i autoestima.

Abans de res, recorda que un bon pla setmanal també ha de ser flexible per a poder adaptar-se als imprevistos de la vida diària.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *