Coneix les zones amb major producció de verdures congelades

Descobreix on es produeixen les millors verdures!
Descobreix on es produeixen les millors verdures!

Espanya és un país amb una gran varietat de climes, que abasten des del clima atlàntic (humit i fred) del nord fins al clima mediterrani, sec i calorós durant una bona part de l’any. A més, el ser un país envoltat pel mar gairebé al complet ens permet gaudir d’una gran varietat de cultius i produccions agrícoles diferents, cosa que fa destacar especialment a la nostra dieta mediterrània.

Un 5% del terreny espanyol està compost per cultius, donant lloc a una producció anual que no només proveeix el consum intern del país, sinó que a la vegada suposa una part important de les exportacions espanyoles.

Les 9 comunitats autònomes amb major volum de producció de verdures congelades

1) Navarra: la producció de verdures congelades de Navarra suposa un 28% del total del país, convertint-se en la zona geogràfica en la qual es conrea la major quantitat de verdures. Presenta un clima oceànic, amb un elevat grau d’humitat. Entre els productes navarresos destaquen la coliflor, els espàrrecs, els espinacs, els pèsols, les faves, el pebrot, la carxofa o el bròquil.

consejos_combatir_obesidad_infantil

2) Múrcia: amb un clima mediterrani, poques pluges i temperatures estables, produeix un 21% del cultiu total de vegetals a Espanya. Entre els més abundants es troben la carxofa, el bròquil, la ceba, els pèsols i el pebrot.

3) Andalusia: la comunitat autònoma més poblada produeix un 12% de les verdures congelades del país. Destaquen entre els seus productes el carbassó, la ceba, els espàrrecs, els espinacs, els pèsols, les faves, les mongetes, els pebrots i la pastanaga.

4) Castella i Lleó: el seu clima mediterrani continentalitzat, amb bruscs canvis de temperatura al llarg de l’any i escasses precipitacions, fa que aquesta comunitat de grans extensions aporti un 9% del cultiu nacional de verdures congelades, principalment pèsols, mongetes, pastanagues i cebes.

consejos_combatir_obesidad_infantil

5) Castella-la Manxa: situada també al centre de la Península Ibèrica, i amb el mateix clima que Castella i Lleó, suposa el 8% del cultiu de verdures a Espanya, destacant la producció de bròquil, ceba, coliflor, espàrrecs, espinacs, pèsols i mongetes.

6) La Rioja: tot i ser la comunitat amb menor extensió de la península, produeix el 8% del cultiu nacional de verdures congelades. Als camps de La Rioja es conreen principalment coliflor, pèsols i carxofes.

7) Aragó: aquesta comunitat destaca pel cultiu de pèsols i bledes, representant el 7% del total nacional.

8) Extremadura: en aquesta comunitat abunda la producció d’espàrrecs, espinacs i bledes.

9) Comunitat Valenciana: reconeguda especialment pels seus cultius d’arbres fruiters, a la Comunitat Valenciana també es produeixen espinacs, mongetes, carxofes, cebes i coliflor, donant lloc a un 3% de la producció nacional de verdures congelades.

consejos_combatir_obesidad_infantil

Les verdures congelades són una peça clau en la nutrició de les persones, i amb l’objectiu de fomentar el seu consum i conscienciar a la societat sobre la necessitat d’incorporar aquests aliments en la dieta diària com a hàbit de vida saludable, l’Asociación Española de Fabricantes de Vegetales Congelados, ASEVEC, té en marxa un espai a Internet que permet conèixer amb profunditat i rigor el món de les verdures ultra congelades.

A la pàgina web es pot veure des del procés de fabricació de les verdures congelades, les zones espanyoles on es recullen les diferents varietats, consells de salut i fins al seu millor tractament i ús a la cuina per a elaborar deliciosos plats.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *